2019 olasz nyaralás I. -1 éjszaka Vendelagoban

Sokan elhúzzák a szájukat, amikor a kérdésre, hogy hova megyünk nyaralni, ismét azzal felelek, hogy Olaszországba. "Már megint?"- hangzik élesen a reakció. A helyzet az, hogy egyrészt annyira szeretek abban az országban tartózkodni, hogy bármikor szívesen megyek vissza. Másrészt viszont a sok olasz útnak egyszerű oka van: Olaszország iszonyatosan sokszínű és én mindent látni szeretnék! Teljesen más Toszkána, az Észak-Olasz tóvidék, a délies dolce vita vagy egy cölöpökön álló város, más a nagyváros és más a vidék; más a tiroli hegyvidék, a dimbes-dombos sárga végtelen vagy a kék tenger látványa színes házakkal.

Most nyáron egy különleges hely, Portofino és környéke volt az úticélunk. De ne rohanjunk ennyire előre, az első bejegyzésben tartsunk egy kisebb megállót még Veneto megyében.






Ebben az évben is autóval tettük meg a nagy utat, de Portofino közelében pl. Genovában is van repülőtér, aki esetleg a gyorsabb légi közlekedést preferálja. Úgy terveztük, hogy egyben hosszú lenne ez a tizenórás út, de jó lenne útközben is látni valamit, ezért kb. az út felére, Velence környékére kerestem egy éjszakára szállást. Így találtam rá erre a csodás kastélyszállóra Vendelagoban:


Nekünk egy éjszakára a legegyszerűbb szoba is megtette, de az elvárásainkat ígyis teljesen felülmúlta a hely! A szoba tágas, jól kialakított, és reggelivel 23ezer Ft környékére jön ki egy éjszaka 2 főre. Bárkinek bátran merem ajánlani. A személyzet segítőkész, kedves, talán csak a medencénél akadtak nyelvi nehézségek, de mindent sikerült ígyis megoldani. A főépületben a lakosztályok és közösségi helységek találhatóak, emellé jön a többi mellékszárny, ahol eredetileg cselédszobák és lovarda volt. Ettől talán még izgalmasabb az egész!





És akkor az "egyszerű" melléképületek és a szobánk:







A szálláson bár nem volt légkondi, de kellemes nagyon az idő a szobában nyáron is. A csend és nyugalom a nagyváros zaja után kifejezetten üdítő itt. Ráadásul, ahogy már említettem, töltődni is jól lehet, a vendégeket egy  filmbeillő medencés-napozóteraszos részleg várja. 5-6 euróért ráadásul Aperol Spritzzel és pizzaszelettel kísérhetjük az élményt. Baráti, nem?









Mivel vasárnap este nem volt nyitva a hotel étterme, koradélután a szomszédos kisvárosba ugrottunk át egy autentikus ebédre. Bár az étteremben majd elolvadtunk a melegtől, az ételek legalább kárpótoltak. Nemcsak a hely, az ételek is igazán olaszosak voltak, mellettünk helyi idős olasz nénik és családok ebédeltek, szólt a tévében az olasz vetélkedőműsor, igazi vasárnapi feeling volt. És persze szuper érzés volt nem turistaövezetben lenni!



Este még sétáltunk egyet a kastélypark csendjében és kicsit eljátszottunk a gondolattal, milyen lehetett itt az élet annó, amikor még nem hotelként üzemelt az épület...







Megjegyzések