Dupla Kispéntek

Csütörtökön ezúttal tényleg Kispéntek, pénteken pedig Nagypéntek volt. Két húsvéti jóllakottság közt ezért úgy döntöttem, megosztom eheti étterem-élményemet is, hátha mások is kedvet kapnak ahhoz, hogy kipróbáljanak új helyeket, akár ezt is.

Az ember szinte észre se veszi ezt a pincehelyiséget, hiszen csak az üvegajtós bejárat nyílik az utcára. Odalent, a lépcső alján viszont kellemes kis helyre csöppenünk, több helyiséggel, többféle asztallal. Minden nagyon letisztult, naturális, a téglafal, a fa székek; kellemesek a színek,t dijázn lámpák biztosítják a fényt, nagyon kellemes a hely. Nincs tömeg, mi is szabadon választhattunk asztalt és a fentiek még a felszolgálóhölgy is nagyon kedves és segítőkész.

Az általunk választott menüsor ez volt:

Leves: Füstölt sajt krémleves fokhagymás kenyér-chipssel
Főétel: Sous-vide-olt sertésszűz rozmaringos burgonyával és libamájmártással
2. Főétel: Rosé kacsamell grillen, burgonyapürével és chilis kávémártással
Desszert: Narancsos csokoládétorta

A levesnél (ill. előételnél) mindketten ugyanazt választottuk, mert nagyon szeretünk mindent, aminek köze van a sajthoz. Ez kezdésnek nem volt rossz, de sajnos még önmagában nem volt elég meggyőző. Egyszerű tejszínes sajtleves, előkészített bake rolls-szerű fűszeres chipssel,rendben, gondoltuk, jöhet a főétel! Na, azzal viszont már sikerült levenniük minket a lábunkról! 
A sertésszűz és a kacsamell is nagyon ízletes, finoman fűszeres volt, emellett könnyen vágható és kellően átsült. A lepirított rozmaringot szinte csukott szemmel majszoltam a hús mellé, és ehhez társult a jól eldolgozott könnyed burgonyapüré. A chilis kávémártástól picit tartottam, de szerencsémre egyáltalán nem volt csípős a szósz, és finoman lehetett adagolni a húshoz elérve ezzel azt a hatást, mintha egy csésze cappucínót kortyolgatnánk az ételhez. A libamájmártás szintén kicsit bizarrul hangzik hús mellé, de olyan ínycsiklandozó volt együtt a kettő, hogy bármikor kipróbálnám újra! 

    


Egy kellemes vacsora után nehéz eltalálni a legmegfelelőbb desszertet, hiszen akkor nem esik már jól sem a nehéz, de a túl semleges finomság sem. A narancsos csokitorta teljesen megfelelt ezeknek az elvárásoknak. Nemcsak külsőre volt tökéletes, hanem belsőre is a puha, csokival finoman átitatott piskótájával és narancsdarabjaival:

  



Összegezve tehát nagyon jó élménnyel gazdagodtunk a Kispéntekben, reális áron ehettünk finomat és mégis különlegeset, és a menüsorukat elnézve ugyanezt a színvonalat hozza az étterem egész évben. Mi biztos visszatérünk még!

Megjegyzések