Ezek a mai lányok...

Van, aki a "basic bitch" jelzővel illeti őket, én azért ennyire nem sarkítanám a dolgot, de tény, hogy van napjainkban egy olyan rétege a fiatal lányoknak, akik forgatókönyv szerint élik a napjaikat és előre meg lehet jósolni, miről mikor mit fognak posztolni. Egyediek akarnak lenni, de valahogy mégsem sikerült nekik, pont ők lesznek a legmainstreamebbek ... Elég csak megnézni az Instagramjukat és máris megvan, hogy mi számukra a divat, mit esznek, mik azok a dolgok, amiket feltétlenül úgy érzik, hogy meg kell venniük. Vegyünk most sorra néhányat ezekből:)




1. Reggel van. Rendben, hogy 10-től órád van az egyetemen, de te 9 órakor fáradtan mindenképp be kell szédülj még előtte egy Starbucks-ba. Kávét csak és kizárólag ott iszol és persze amíg várakozol, fontos, hogy látható helyre ülj. Aztán persze ha kézhez kapod az italt, nehogy belekortyolj, isten ments, előbb fotózd fel az Instára;)

Tipp: Ezalatt az idő alatt már simán lehetett volna aludni plusz fél órát, amit a szervezeted is jobban értékelne...



2. A tökéletes kávés képhez persze van még néhány elvárás: szükséges pl. valami élénk színű körömlakk és a csuklóra egy menő óra esetleg 87 darab karperec/lánc. Csakis így lesz tökéletes a kép. Tegyük hozzá, kizártnak tartom, hogy tizenéveseknek annyi pénzük legyen, hogy megengedhetnek maguknak egy Daniel Wellington karórát, 3 Cruciani anyagdarabot (amit aztán végképp pénzkidobásnak tartok). Mindehhez még esetleg bevillan a képbe egy Michael Kors táska is. Azért is már biztosan megdolgozott...

Tipp: Először is a márka nem minden! Másodszor pedig a drága táska, ruha, kiegészítő is ugyanúgy elszakadhat, a következő szezonra pedig már úgyis megunod és más lesz a divat. Nézz utána inkább hol van ugyanolyan vagy hasonló fazonú táska olcsóbban és akkor még jut másra is. Több variáció, több lehetőség, több dícséret;)


3. Lehet, hogy te übertrendinek találod, hogy 40 centis szakadások tátonganak a nadrágodon, de nem, sajnos nem azért súgnak össze az utcán amint meglátnak, mert autogramot akarnak kérni tőled, hanem ezért: "szegény lány, rendes nadrágra se futja neki?".

Tipp: egy kicsit visszafogottabb, finoman szaggatott farmerrel nagyobb sikered lesz: senki sem nevet ki és még akár egy komolyabb helyre, munkahelyre is fel tudod venni. A kevesebb több elve itt is igaz.



4. Az a bizonyos MacBook. Hiszen már ciki, ha csak egy sima laptopod van. Az legalább olyan szégyen, mint ha nem lenne iPhone-od. A MacBook-on mindenképp legyen egy online magazin kezdőoldala vagy egy divatblog nyitva, tűnjön úgy, mintha minden napod ilyen nyugisan indulna vagy mintha ez lenne a munkád. Pedig nem az, valljuk be.


5. Ha nem a Starbucks-ban kezdted a napod, akkor a MacBook vagy más almagéped mellé minimum kell egy bögre kávé vaaaagy egy adag szabályosan összerendezett gyümölcssaláta, esetleg könnyű magvas reggeli, hiszen ki az a bolond, aki nem így kezdi a napot? De oké, tegyük fel, hogy így kezded, de lefogadom, hogy 2 óra múlva már a McReggeliért sorakozol te is, csak azt már nem mered feltenni sehova.

6. Eddig azt hittem, az emberek azért sportolnak, mert jólesik nekik, mert ez a hobbijuk, mert maguknak akarnak bizonyítani. Fogyni akarnak, erősödni, kondiban tartani magukat. Természetes az, ha büszkék a pozitív változásra amit elértek és mások elismerését is ki akarják vívni, de azért ez nem ok arra, hogy valaki állandóan arról posztoljon mennyi jógázik (arról nem is beszélve, hogy milyen helyeken...), hány kilométert futott le nap mint nap. Sőt, igazából az a gyanúm, ezek a képek is inkább csak a menő futócipőkről és Nike kiegészítőkről szólnak, sem pedig a nagy edzésről. Na meg a Voss vízről, másik kedvencem. Én valahogy sosem akarnék képet feltölteni egy kimerítő táncóra után amikor tiszta csatak vagyok. Mert azt a látványt nem kívánom senkinek. Márpedig aki kicsit is megerőlteti magát valami testmozgással, az ugye izzad és úgy néz ki. Megint csak a pózolás...

  

Tipp: Vedd komolyan az edzést! Egyszerűen ennyi.

7. Röviden. Miért fogjátok a hajatokat lányok?



8. Motivációs idézetek, odavetett szavak, életigazságok agyba-főbe avagy Hello June, I love Paris, Never give up és társaik. Ha nem hiszel magadban, tedd ki a falra egy keretben, kérd meg a barátaidat, hogy mondogassák neked, hogy egy szuper lány vagy, esetleg küldj üzenetet Oravecz Nórának. Ő biztos tud rá valami tanácsot.

   


Persze születnek szuper képek az ilyenekből is, de miért akar ennyi mindenki tucat lenni és állandóan önmagát ismételni? Nem értem.

Megjegyzések