5+1 szuper vintage hely

A vintage és francia hangulat szerelmeseinek összegyűjtöttem néhány helyet, ahova mindenképp érdemes elmenni Budapesten vagy akár azon kívül:


1. Tihany:

Tihany, úgy ahogy van. A kis házikóival, levendulás termékeivel, szörpökkel, kekszekkel és a csodás kilátással a Balatonra. Leginkább tavasszal és nyáron van varázsa, de akár egy gyors levendulás beszerzőkörútra is megéri megállni itt.

 

2. Vintage Garden:

Bár az áraik kicsit felszöktek az utóbbi időben, de még mindig megéri betérni egy limonádéra, pitére vagy egy Vintage burgerre;) A dekoráció mindig alkalmazkodik az évszakhoz vagy éppen az adott alkalomhoz, színvonalas tematikus rendezvényeik vannak, emellett tökéletes helyszín fotózásra, kisebb esküvőkre, baráti találkákra, randira. Asztalfoglalás viszont erősen ajánlott.

https://www.facebook.com/vintagegardenbudapest



3. The Sweet:

A Vintage Garden kistestvére, ami kifejezetten az édességekre helyezi a hangsúlyt. Mindezt hasonlóan romantikus környezetben. Cuki kiegészítők, torták, cupcakek. Ez a The Sweet Budapest szívében a Dob utcában.

https://www.facebook.com/pages/The-Sweet-by-Vintage-Garden/1646563295581004?sk=timeline




4. Hazai Provence Kapolcson:

Bár még nem volt szerencsém meglátogatni ezt a remek kis vendégházat, de biztos vagyok benne, hogy ha ott töltenék 2-3 napot, feltöltődve, mosolyogva térnék vissza onnan. A szobák tematika szerint vannak rendezve, bár mindegyikben közös, hogy Provence hangulatát idézi. A kapolcsi vendégháznak nemcsak a környezet ad extra hangulatot, hanem az is, hogy a vendégek rá vannak kényszerülve a pihenésre, nincs tévé például, amit jó ötletnek tartok:

"TV nincs egyetlen szobánkban sem. Ellenben az emeleten könyvszekrény vár kicsiket és nagyokat, több témában bekészített olvasnivalókkal, társasjátékokkal, kártyával, stb. Beszélgessetek, kiránduljatok, élvezzétek a környezetet és egymás társaságát."

Maga a nyugalom szigete!

http://hazaiprovence.hu/


DSC_7005 DSC_0203_porta_med

5. Patrisa Provence:

Reggelire,uzsonnára, barátnős traccsolásra, olvasgatásra kifejezetten ajánlott a Borárostól néhány perc sétára található kis mindenes hely. Nincs túlhypeolva, így meg tudta őrizni a báját, sajátos hangulatát. Szendvicsek, sütemények, liménádék és mindenféle finomság vár itt titeket! A helységben itt sem bírod ki, hogy ne fotózz, minden apró részlet gondosan ki van találva, egyszerűen a mosdó is lenyűgöző. Nekem nagyon bevált. Szuper kis búvóhely egy esős napon, vagy munka után.

http://patrisaprovence.hu/

  ű



5+1. Lovebug Vintage:

Ha szereted a vintage, de ma is divatos kiegészítőket, esetleg merészebben öltözködsz, akkor érdemes benézned ebbe a budai lakásbutikba. Mindig megújuló árukészlet, hangulatos vásárok kisebb programok és barátságos kiszolgálás várja a vásárlókat.

http://www.lovebugvintage.com/

  


Megjegyzések