Ínyenc filmek - 5 kedvenc

Az utóbbi évek számomra legínyencebb filmjei:

1. Csokoládé (2000)

Az első a listán természetesen a Csokoládé, ami azonnal megindította a nyálat a néző szájában (kinek a különleges csokoládék, kinek Johnny Depp feltűnése láttán). Nem egy gyors sodrású film, de cserébe remek hangulatú, szerethető, kellemes zenékkel. Juliette Binoche szinte boszorkányos jellege pedig csak még jobban megfűszerezi ezt a filmet.



2. Ízek, imák, szerelmek (2010)

Ez a film elsősorban nem a finomságokról szól, sokkal inkább egy mélyebb, spirituálisabb utazásról. Viszont ennek az útnak egy jelentős állomása lesz Olaszország, ahol a főszereplő rájön, hogyan is kell élvezni az életet, megérzi az élet ízét. Láthatjuk, hogyan értékelődik fel egy pizza vagy egy egyszerű fagylalt, ha a megfelelő helyen a megfelelő minőséget fogyasztjuk:)  A jelige: "Dolce far niente"!



3. Julie & Julia (2009)

Nagyon kedves film, egy fiatal reményvesztett írónő főzési próbálkozásairól, ami kellő motiváció lehet minden kezdő számára. A főszereplő, Julie a nagy Julia Child régi szakácskönyvét veszi maga elé elhatározva, hogy annak minden receptjét 365 nap alatt megpróbálja elkészíteni. Mindenről persze beszámol egy blogon is. Persze a kihívás nem egyszerű, nem árt hozzá egy támogató férj:) De ha épp főzni nem is jön meg tőle a kedvünk, egy tál popcorn mellett mindeképp kellemes esti időtöltés lesz ez a film.



4. A séf (2014)

Egy film arról, hogy találja meg a saját útját egy tehetséges séf, aki bohócot csinál magából az egész világ előtt és kénytelen otthagyni jól menő éttermi állását . Egy igazi "amerikai álom" film önmegvalósításról meg miegymás. Túl szép az egész,de ettől függetlenül jó a tálalás és mi is beállnánk a sorba azért az isteni kubai szendvicsért vagy a sajtos szendvicsért.



5. Az élet ízei (2014)

Ezzel a filmmel biztos hogy félreteszel minden rasszizmust és amint lemegy a stáblista, már szaladsz is le egy közeli indiai gyorsétterembe tele reménnyel. Egy hányattatott sorsú indiai család sorsát követhetjük végig, amint azok egy szebb jövő reményében éttermet próbálnak nyitni a legkevésbé sem arra alkalmas helyen, Franciaországban. Meg kell küzdeniük persze a francia sznobizmussal és a konkurenciával, de a történet nem egy meglepetést tartogat. A hatás? Nagyon kedves film, igazi szeretetbomba, ami után mi is azt mondjuk, hogy a Michelin csillag nem minden;)

Megjegyzések