Levendula Kézműves Csokizó

Ha Budapesten járok, mindig szívesen próbálok ki új helyeket, új finomságokat. Nem volt ez másképpen legutóbbi látogatásom során sem:)

A hétvége nagy felfedezése számomra a Levendula Kézműves Csokizó illetve Fagyizó volt. Már hallottam dícséreteket korábban erről a helyről, de még nem volt alkalmam kipróbálni a termékeiket. 

Nyáron fagyizó, télen csokizó, egyszerűen zseniális... Mindig alkalmazkodnak az évszakokhoz, így mindig van oka az embernek betérni. A külső, a kirakat máris vonzó a kis lilás árnyalatival, úgy érezzük, egy falat Provance lett becsempészve ide a pesti szürke épületek és ódon kopott kirakatok közé. 


Sajnos nem sok hely van leülni, pedig biztos sokan szívesen fogyasztanák el itt helyben a forró csokijukat, de a tartalom mégis kárpótol ezért. A pultban többszáz aprócska különböző színekben és formákban pompázó bonbon, a falon táblás csokoládék papírba csomagolva, lila masnival átkötve, a pult mögött pedig a kiszolgálólány lelkesen készíti a forró csokoládét (itt kell megjegyeznem, hogy meglehetősen sokféle ízből lehet választani- chili, gesztenye, ibolya, bodza, gyömbér...). A hely nevéhez hűen én egy levendulás forró csokit választok, amit stílusos kis elvihető pohárban szolgálnak fel. Az íz csodálatos, az illat lehengerlő. 



Miközben várakozok, még kiválasztok néhány apró táblás csokoládét is,egy levendulás tejcsokit és egy jázminos tejcsokit, mert már akkor tudom, hogy ebből ennyi nem lesz elég. És igazam lett. Emlékszünk a Lecsó című animációs filmre és hogy mi történik amikor a főszereplő bekapja a finom falatokat? Szem becsuk, az íz átjárja a szánkat, tüzijáték... Valami ilyesmi történt a csokoládé majszolása közben is:)

Aki teheti, nézzen be hozzájuk!



Megjegyzések