2015. december 18., péntek

Besokallt az IKEA, hát besokalltam én is

Igen, azt hiszem ez a legjobb szó rá. Besokallt. Ahogy én is. Az IKEA gyakorlatilag ugyanúgy funkcionál most az ünnepek előtt mint egy valamirevaló bevásárlóközpont. És alulmarad az ünnepekkel szemben, ez egyértelmű.
Miért ne lehetne ott is tömeg, mint mindenhol máshol, ez normális dolog, mindenki szeretne szép ajándékot találni. A baj az, hogy az IKEA gyakorlatilag ki van fosztva. Szögezzük le, imádom az IKEA-t, de hogy engedhet meg egy ekkora áruház magának ilyet,kérdem én?
Egy mindössze 5 dolgot tartalmazó kis listával érkeztem csütörtökön (tehát egy héttel karácsony előtt) az üzletbe, de ebből mindössze 2 tárgyat sikerült megvennem. Kettőt,igen. Karácsonyfaégősor annyi van, hogy nyugodt szívvel ki tudnám vele az egész utcánkat világítani, de sodrófát kapni már nem lehet. Biztos nem számítottak rá, hogy az emberek sütni szoktak karácsonykor. Nahát. "Holnap kapunk új készletet,akkora fel lesz töltve,jöjjön vissza", hát elárulom, másnap sem volt sodrófa. Sebaj.
A gyerekjátékoknál már nagyjából semmi sincs a legutóbbi kollekcióból, néhány darab árválkodik csak a kosarakban, a régi játékokat cserébe királylányostól meg patkányostól úgy tűnik már mindenki unja.
Egész kellemesen lehet haladni ennek ellenére az áruházban, valószínűleg a sáskahad már december első felében átvonult itt. Mindenki nyugodtan bámészkodik, a gyerek részleg persze tömve, ott megállt az élet, a családosok szerintem minimum 3 órával számolnak, hogy idejöttek. Azt érzem, csak én rohanok, itt mindenki más ráér.
A végén elkeseredetten kiállom a sort (meglepően gyorsan halad ahhoz képest, hogy fél Budapest az üzletben van), mert természetesen a hiányzó termékek helyett csak sikerült valami mást vásárolnom amire szükség volt egyébként is, ezért árban nagyjából ugyanott vagyok. Pedig ezek nem voltak betervezve. Mindig ez van.
Boldogan araszolunk fizetés után az élelmiszeres részlegre, hogy felmarkoljak 2-3 doboz kekszet a karácsonyi időszakra, csak épp már az sincs. Mintha soha nem is lett volna.
Legalább akkor együnk egy hot dogot, hiszen itt az is megéhezik aki nem. 20 perc sorbanállás. Az új fiút december közepén kell beállítani egyedül a kasszába dolgozni, azt sem tudja mi micsoda, egy pohár vagy két pohár, ja hogy paypass? Ez így még egy döfés a szívembe a végén. A mustár már csak fröcsköl, minden asztal koszos, ezért amilyen gyorsan csak lehet, magamba tömöm a hot dogot csak meneküljünk innen. Nem akarok jóideig IKEA-t látni.
Távozásnál még odapillantok az üres elkerített részre, ahol a karácsonyfavásár volt valaha. Mégegyszer mondom, december közepe van, mégsincs már egy darab fájuk sem. Akik megvették 3-án, azok meg majd csodálkoznak, hogy karácsony estéjén egy száraz tüskéjét hullató kórójuk lesz. Dehát kellett az a fa, hiszen akciós volt.
Én meg karácsonyi ajándékok és kellékek helyett utazhattam haza szépen a metrón egy edényszárító társaságában...Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése